Kupanje

Izbor je na Vama. Bistro more i čiste plaže čekaju. Osim uređenih, koje su obogaćene popratnim sadržajima i prirodnih plaža, Vrbnik nudi i nekolicinu skrivenih uvalica s plažama pristupačnim isključivo morskim putem. Idealno za one željne bijega od civilizacije i turističkih gužvi. Kako se i najbolji čovjekov prijatelj voli rashladiti za ljetnih žega, psima je namijenjena plaža Mala Javna. 
 
undefined     undefined

 

 

Pješačke staze

Vrbničke pješačke staze predstavljaju dio opsežnijeg projekta pod nazivom „otočka transverzala“. Šetajući brežuljcima i vrletima možete uživati u netaknutoj flori i fauni, gromačama i ostacima crkvica te prekrasnom pogledu na Velebitski kanal.
 
undefined
 
Na raspolaganju su četiri rute šetnica:
 
1. Vrbnička  planinarska  obilaznica
 
VRBNIK - POD ČERENEC - UVALA  POTOVOŠĆE - UVALA SRŠĆICA - VINCA – TRNOVICA -  KOTA (387m) - NAVRHVALA - VALNIŠĆE - POD MALI HLAM - MALI HLAM (446 m) - HLAM (425 m) – ČIČIŠĆE - LUG - VRBNIK  
Dužina staze: 25 km, Vrijeme hoda: 9h, Težina: Vrlo zahtjevna staza

 

2. Putovima Frankopana
 
VRBNIK - KOSTRIJ - UVALA MELSKA - UVALA SV. MAREK - RISIKA - GRADEC (utvrda) - STOZA - ROVOZNIK - VRBNIČKO POLJE - LUG - POD ČERENEC – VRBNIK
Dužina staze: 20  km,  Vrijeme hoda: 5h,Težina: Srednje zahtjevna staza

 

3. Hodočasnički put
 
VRBNIK - POD ČERENEC - POD MALI HLAM - ŽANAC
Dužina staze: 8 km, Vrijeme  hoda: 4 sata, Težina: Srednje zahtjevna staza

 

4. Putovima vrbničkih težaka
 
VRBNIK - POD ČERENEC - LUG - VRBNIČKO  POLJE - ROVOZNIK - STOZA - MATIJEV STAN - MISUČAJNICA - BRANUŠINE - ČIČIŠĆE - LUG - POD ČERENEC - VRBNIK
Dužina staze: 22  km,  Vrijeme  hoda: 5h,  Težina: Srednje zahtjevna staza

 

Biciklističke staze

Većina obilježenih pješačkih staza na području naše općine pogodna je i za bicikliste.

 

undefined

 

Ronjenje     
 

PODMORSKA ŠPILJA VRBNIK
 
Smještena je 100m desno od ulaza u luku Vrbnik s promjerom ulaska otprilike 4m. Dugačka je 30m i duboka 20m. Sastav dna je mješavina pijeska i mulja. U centru se može vidjeti sunčeva zraka koja prolazi kroz usku šupljinu. Zaklon je ovdje pronašla endemska vrsta glavoča.

 

PLIĆ TENKI
 
Udaljen 2nm južno od Vrbnika prometnuo se u jednu od najomiljenijih ronilačkih lokacija. Kako mu već i ime govori, radi se o plićaku s vrhom koji počinje na tri metra ispod morske površine.  Podmorski svijet ovdje obiluje florom i faunom, a negdje na putu do najdublje točke koja iznosi oko 40m dom su našle i crvene gorgonije. S izvrsnom vidljivošću područje je idealno za podvodnu fotografiju, a zahvaljujući slabim strujama pogodno za sve ronilačke kategorije.

 

POLUOTOČIĆ SV. MARKO
 
Započevši s lijeve strane poluotočića ronite uzduž desnog zida čija je maksimalna dubina 22m. Pozicija obiluje hobotnicama i lastavicama. Pred sam kraj, na ulasku u omanju spilju, nalazi se i olupina drevnog ribarskog broda.
 
Više informacija potražite na službenim stranicama TZ Vrbnik.


Aktualne ponude